Vi har oppdaget at du bruker en gammel nettleserver. Det gjør at du ikke kan benytte alle funksjoner. Oppdater nettleseren

ISO 45001 Ledelsessystemer for arbeidsmiljø

Forbedre HMS-resultatene på arbeidsplassen.

ISO 45001 hjelpere dere å redusere risikoer og forbedre driften ved hjelp av et tryggere arbeidsmiljø og bedre helse blant medarbeiderne.

Find out more about this service

Oversikt

Økt global handel medfører nye utfordringer innen helse og sikkerhet. Det har skapt behov for en internasjonal standard for HMS-ledelsessystemer, som gir mulighet for globale referanseverdier og høyere helse- og sikkerhetsnivå på arbeidsplassen. ISO 45001 ble publisert 12. mars 2018 og skal hjelpe virksomheter med å vise engasjement for arbeidssikkerhet og styrke foretakets omdømme blant både kunder og medarbeidere.

Virksomheter som er sertifisert i henhold til OHSAS 18001 har en tre års overgangsperiode for å tilpasse seg til den nye standarden, som lanserer et rammeverk for å skape en HMS-kultur i kontinuerlig forbedring over hele forsyningskjeden. Den nye standarden for helse, miljø og sikkerhet gir virksomhetene en mulighet til å tilpasse HMS-administrasjonssystemet til sin strategiske posisjonering, eller lansere et administrasjonssystem for helse og sikkerhet som fokuserer på forbedring av HMS-prosesser og HMS-resultater. Perioden for migrering av akkrediterte sertifiseringer fra OHSAS 18001: 2007 til ISO 45001: 2018 er forlenget til 11. september 2021.

 

Fordeler ved ISO 45001

En tryggere og sunnere arbeidsplass

ISO 45001:2018 tar sikte på å redusere de 2,78 millioner arbeidsrelaterte dødsfallene og de 374 millioner arbeidsrelaterte personskadene som ifølge International Labour Organization (ILO) oppstår hvert år, ved å styrke medarbeidernes engasjement for å forhindre ulykker og helsefarer, og forbedre velværen på arbeidsplassen.

Maksimer produktiviteten

Administrer utviklingen av risikoprofiler med en systematisk prosess for å sikre medarbeidernes helse, minimere nedetiden og oppnå mest mulig hver dag.

Globalt anerkjent

ISO 45001 hever nivået på helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen og setter en ny standard for å gi tilbydere et konkurransefortrinn i anbudsrunder.

Enkel integrasjon

ISOs standard for helse og sikkerhet samsvarer med vedlegg SL – samme "High Level Structure" som ISO 9001:2015 (kvalitetsstyringssystemer) og ISO 14001:2015 (miljøstyringssystemer); den inneholder enklere kontrollmekanismer for administrasjonssystemer som kan integreres i et bredere driftadministrasjonssystem.

Trenger du hjelp med ISO 45001?

ISO 45001 er egnet for virksomheter i alle størrelser og sektorer, uansett hvor de befinner seg. Enten dere har et etablert helse-, miljø- og sikkerhetssystem dere ønsker å tilpasse til ISO 45001, eller dere implementerer et system for første gang, forstår vi at alle virksomheter og alle HMS-administrasjonssystemer er forskjellige og har ulike behov. Med over 30 års erfaring med trening, gapanalyse, vurdering og sertifisering sikrer vi at dere får akkurat den støtten dere trenger.

Hvorfor bør du arbeide med oss?

Engasjement for assurance

Vi undersøker alle problemer grundig med eksakt analytisk presisjon, vi snur hver stein og lar ingen spørsmål forbli ustilt for å komme frem til nøyaktige konklusjoner – hver eneste gang.

Teknisk ekspertise

LRs assessorer er velkjente for sin ekspertise på forskjellige områder; de snakker ditt språk og forstår de sektorspesifikke utfordringene dere har innen HMS.  LRs tekniske eksperter var involvert i utviklingen av ISO 45001. Martin Cottam, Group Technical Assurance & Quality Director, er leder for ISO/TC 283 – ISOs tekniske komité for standarder for administrasjonssystemer innen helse, miljø og sikkerhet. Så dere kan føle dere trygge på at våre assessorer har full oversikt over kravene i standarden og vil dele den med dere under vurderingsprosessen.

Vi du vite mer om denne tjenesten?

Find out more about this service

Trykk på Enter eller piltast for å søke Trykk på Enter for å søke

Søkeikon

Ser du etter?